Одмах по завршетку председничког савета за науку и образовање, Владимир Путин је одговарао на питања руских новинара. Између осталог је прокоментарисао скандалозну резолуцију Европског Парламента о раду руских медија.

 

putin-2_3

 

Пре свега су представници медија тражили од Председника да прокоментарише скандалозну одлуку Европског Парламента против руских медија. У том документу су, као информациона претња по ЕУ и њене партнере у источној Европи, именоване агенција Sputnik, телеканал RT, фонд «Русский мир» и гласило руског Министарства спољних послова Россотрудничество. Чак су упоредили рад ових медија са активностима терористичке групе ИГИЛ.

 

Владимир Путин је изјавио да је за ову одлуку сазнао из медија.

 

«Шта да кажем? До недавно су покушавали и покушавају још увек да нас науче демократији. И увек смо од тих учитеља чули да је најтеже и највећа вештина сарађивати са неистомишљеницима. Нешто забранити није у складу са принципима и нормама демократије. Најбољи начин је увек отворена дискусија и изношење током дискусије убедљивих аргумената који иду у прилог свачијег гледишта», рекао је Председник.

 

Према његовим речима, таква одлука указује на то да смо сведоци погоршања, у политичком смислу, концепције демократије у западном друштву, у овом случају на нивоу Европског Парламента.

 

Шеф државе је честитао представницима ових медија на добро обављеном послу.

 

«Оним нашим представницима медија, новинарима, који су навели представнике Европског Парламента да донесе такву одлуку, желим да честитам на томе што свој посао раде активно, ефикасно и вешто», рекао је Владимир Путин.

 

Ката

Тагови: ; ;