Током контратерористичке операције специјалних снага руске федералне службе безбедности (ФСБ) у Назрању ликвидирана су двојица милитаната и откривено је складиште са оружјем и муницијом у кући у којој су се скривали екстремисти. Пронађена је и застава терористичке организације «Исламска држава», саопштио је информациони центар за борбу против тероризма (НАК).

 

«Припадници ФСБ-а су одузели две импровизоване експлозивне направе са укупним капацитетом од око 20 килограма ТНТ-а, пет блокова ТНТ, четири Калашњикова, више од 1,5 хиљада патрона различитих калибара, пригушиваче и заставу са симболом «Исламске државе»», пише у саопштењу.

 

 

Раније је објављено да су руске снаге безбедности ликвидирале двојицу милитанта. Нажалост, двојица припадника специјалних снага РФ погинули су током окршаја са екстремистима.

 

«Двојица убијених екстремиста су били чланови банде који врше терористичке злочине на Сјеверном Кавказу. Нажалост, окршај са њима није прошао без губитка — током сукоба убијена су двојица припадника специјалних снага ФСБ Русије», изјављено је у информационом центру НАК.

 

 

Цивилне жртве су избегнуте. Становници околних кућа су евакуисани на време.

 

 

Активна фаза специјалне операције је засад завршена. У току је истрага.

 

Како су саоптили председник НАК и директор Федералне службе безбедности Александар Бортников, 2016. на Северном Кавказу је ликвидирано више од 90 екстремиста, међу њима — 15 вођа. Задржано је још 49 екстремиста и 328 њихових саучесника.

 

 

Тагови: ; ; ; ; ; ; ; ;