Припадници руске федералне службе безбедности (ФСБ) ухапсили су бившег официра руске морнарице на Kриму због сумње да jе шпиjунирао са воjску Украjине, jавила jе агенциjа Интерфакс.

 

ФСБ jе навео да jе бивши капетан морнарице ухапшен у уторак у Севастопољу. Oн jе прикупљао информациjе о делатности руске Црноморске флоте.

 

 

ФСБ је раније у Севастопољу ухапсила чланове субверзивне групе Министарства одбране Украјине, која је  припремила саботажу војних објеката на  Криму. На видеу се види претрес стана једног од притворених, где је служба пронашла муницију, оружје и панцир прслуке. Чланови терористичке групе који су ухапшени на Криму признали да су информације достављали Министарства одбране Украјине.

 

Након тога Министарство одбране РФ је објавило информацију да је СБУ ухапсила двојицу руских војника на Криму. На снимку се види као човек у тамној јакни прилазидо баријере у близини украјинске заставе, а затим на њега скаче човек у цивилу који је стоји поред њега. Они почињу борбу. Исто силом «задржан» је и човек у плавом сакоу.

 

Они покушавају да ове невине војнике оптуже за диверзантске активности или дезертерство. У штабу Црноморске флоте рекли су да су руски војници по уговору Максим Одинцов и Александар Баранов намамљени од стране СБУ са обећањем да ће добити диплому о вишој школској спреми.

 

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је да је украјинска обавештајна служба извела провокативан потез против руских грађана на руској територији.

Тагови: ; ; ;