Захарова је оштро критиковала амбасадорку САД у УН Саманту Пауер због изјаве о бившем председнику Србије Слободану Милошевићу, оцењујући да је свету показала «да не разуме о чему се ради».

 

marija-zaharova, захарова

 

Захарова: Србији отимају Космет који није у стању да буде држава

 

 

«Мислим да ниједан човек на овом свету никада неће рећи да је (бивши) председник Србије (Слободан) Милошевић био једнозначна фигура, нико није рекао. Али, опростите, Саманта Пауер, да ли макар имате представу о процесу над Милошевићем?», рекла је на редовној конференцији за новинаре портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

 

 

Захарова је рекла да суђење Милошевићу није завршено и да је «предмет умро заједно са њим».

 

«Хоћете да кажете да ће све људе који не одговарају Вашингтону достићи таква судбина и да ће такође умирати не дочекавши одлуку суда», рекла је Захарова.

 

 

Изјавила је и да представник неке земље у УН мора да има елементарна знања.

 

«После таквих изјава о Слободану Милошевићу, вама се, Саманта Пауер, већ смеје цео свет», рекла је Захарова, посаветовавши јој да «најпре у Савету безбедности УН исприча о судбини затвора Гвантанамо, а тек потом о Сиријцима, Русији и Милошевићу».

 

 

Америчка амбасадорка у УН оптужила је 21. новембра пред Саветом безбедност групу од 12 сиријских генерала и пуковника за убијање цивила и мучење противника, наводећи да САД неће дозволити да они који су наређивали злочине остану анонимни и заштићени.

 

 

Саманта Пауер упоредила команданате сиријске војске са Милошевићем

 

 

РТС

Тагови: ; ; ; ; ;