Један од највећих западних русофоба Збигњев Бжежински је јавно подржао жељу Доналда Трампа да побољша односе са Москвом!

 

Zbigniew Brzezinski, counselor and trustee, Center For Strategic And International Studies, testifies on Capitol Hill in  Washington, Wednesday, Jan. 21, 2015, before the Senate Armed Services Committee's hearing to examine global challenges and US national security strategy.  (AP Photo/Cliff Owen)

«Ако Вашингтон помогне Русији да направи прелаз од комунизма ка демократији, она ће постати једна од водећих земаља света заједно са САД и Кином», рекао је Бжежински у интервјуу за MSNBC.

 

„Русија више није комунистичка држава. Али, она суштински још није изабрала ни пут демократије. Тамо, као и до сада, влада неодређеност. Тамо има много увређености, кивни су и на нас. Ако се паметно поставимо, можда можемо да помогнемо Русији да изведе прелаз према демократији и да постане конструктиван и важан члан светске заједнице. Да уђе у тројку лидера. САД, Кина, Русија“.

 

„Сматрам да је наша улога у свету, чак и ако није доминирајућа у неком упрошћеном смислу, ипак изузетна. Америка је свету неопходна ради формирања шире коалиције која би могла да решава глобалне проблеме. А у тој широкој коалицији Америка, Кина и Русија која се мења могу играти водећу улогу“.

 

Како ствари стоје, Бжежинском не смета комунизам у Кини.

 

Ката

Тагови: ; ; ;