Присталице и најближи сарадници Доналда Трампа, међу којима су бивши председник Представничког дома Конгреса САД Њут Гингрич и бивши гувернер Арканзаса Мајк Хакаби, су се побунили против Мита Ромнија кога новоизабрани Председник САД намерава да постави за шефа америчке дипломатије.

 

150130175055_mitt_romney_624x351_reuters

 

Гингрич сматра да Трамп никако не сме Стејт департман препустити човеку који је током изборне кампање био изразито против њега и ко му, у најмању руку, неће бити лојалан.

 

Хакаби је био још категоричнији и Трампа је јавно опоменуо да би именовање Ромнија било «увреда за све који су гласали за Трампа».

 

Трампове присталице и помоћници директно и отворено траже да он ту функцију повери неком другом, подсећајући да је Ромни у кампањи Трампа назвао обмањивачем и преварантом и да се њихови спољнополитики погледи озбиљно разилазе поводом свих кључних спољнополитичких питања, нарочито поводом Русије преноси CNN.

 

„Дигао се прави талас приватних коментара и реакција по социјалним мрежама поводом Ромнија. Неке Трампове присталице упозоравају да он не сме доћи на положај државног секретара“, каже трампова саветница Келијен Конвеј.

 

Ката

Тагови: ;