Наоружани мушкарац упао је у дом за пензионисане монахе недалеко од Монпељеа на југозападу Француске и убио једну жену пре него што су специјалци упали у зграду и ослободили 59 талаца, јавља Фигаро. Нападач побегао из зграде. потера у току.

francuska-policija-1-620x350

Француски специјалци упали су у дом за пензионисане свештенике недуго пошто им је јављено да је у тај објекат упао мушкарац наоружан ножем и, највероватније, пушком, јављају француски медији.

 

Тело жене која је пријавила напад пронађено је у згради. Према првим информацијама, убијена је ножем. Првобитне информације о још једној жртви показале су се, доцније, неистинитим.

Полицајци су, претражујући спрат по спрат тог старачког дома, евакуисали свих 59 талаца, али нису успели да пронађу нападача, за којим се још увек трага.

 

Локални дневник Миди либре наводи да је полиција блокирала све околне путеве покушавајући да спречи бекство мушкарца, чији је идентитет још увек непознат.

 

Француске власти саопштиле су да је мало вероватно да се ради о терористичком нападу.

 

Мушкарац који је упао у дом, у којем живи 60 монаха у пензији, био је сам, с маском на глави и наоружан ножем и пушком са скраћеном цеви, а мотиви напада су за сада непознати, рекли су извори блиски истрази, преносе француски медији позивајући се на АФП.

 

Припадници жандармерије су у потрази за нападачем, који је везао жену запослену у дому за пензионисане монахе који су раније били ангажовани у мисијама по Африци, наводе француски медији.

 

Старчки дом за монахе основан је 1994. године.

 

У Француској је и даље на снази ванредно стање након низа терористичких напада.

Тагови: ; ;