Велики противподморнички разарач „Вицеадмирал Кулаков“ довукао је до грчког острва украјински рибарски брод који се нашао у невољи у Средоземном мору. Руска посада је пружила сву потребну помоћ украјинским морнарима, саопштила је прес-служба Министарства одбране Русије.

 

kuznjecov-2

 

„Противподморнички разарач Северне флоте „Вицеадмирал Кулаков“ завршио је спасилачку операцију — одвукавши украјински рибарски брод „097“ до сидришта у подручју грчког острва Гавдос (390 миља јужно до острва Крит)… У путу украјинским морнарима је пружена сва неопходна, па и медицинска помоћ“, наводи се у саопштењу.

 

Украјински брод са посадом на броду ускоро ће бити предат грчким спасилачки службама, стање чланова посаде је задовољавајуће. Како би доставили покварени брод руски војни брод је прешао више од 140 морских миља. У прес-служби су додали да након тога „Вицеадмирал Кулаков» наставио да извршава борбене задатке у саставу сталне групе бродова Ране морнарице Русије у Средоземном мору. Јуче је противподморнички разарач Северне флоте ‘Вицеадмирал Кулаков‘ добио сигнал са украјинског риболовачког брода ‘097‘ у којем се налазило 7 особа, од којих је двоје било повређен. Наведено је да је брод „Вицеадмирал Кулаков» одмах кренуо у помоћ броду у невољи.

 

 

спутник

Тагови: ;