Око 1000 миграната пореклом из Авганистана, који су се сукобили са полицијом, ће бити премештени из највећег кампа у Бугарској у бивше војне бараке недалеко од границе са Турском пре него што буду протерани, изјавио је данас бугарски Премијер Бојко Борисов.

 

Syrian refugees and migrants gather near the highway on September 15, 2015, on their way to the border between Turkey and Bulgaria in the northwestern Turkish city of Edirne. Over half a million migrants have crossed the European Union's border so far this year, up from 280,000 in 2014, the bloc's Frontex border agency said on September 15, 2015 -- but warned some people may have been counted twice. AFP PHOTO / BULENT KILIC

«Све неопходне припреме ће бити урађене следеће недеље тако да можемо да изолујемо оне који не желе да поштују правила», рекао је Борисов током посете кампу Харманли, у коме је смештено више од 3000 миграната из Авганистана и Сирије, где су јуче избили немири.

 

Млади Авганистанци који су бацали каменице на полицију ће бити премештени у објекат затвореног типа код турске границе пре него што буду послати кући.

 

„Они ће бити протерани из Бугарске што пре“, рекао је Борисов, додајући да ће први авиони са авганистанским мигрантима напустити Бугарску у децембру, док ће у кампу остати само породице из Сирије.

 

Ката

Тагови: ; ;