Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског).

 

днр лнр

19:24

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 960 пута напале територију ДНР.  Нападали су Јасиновату, Докучаевск, Спартак, Старомихајловку, Александровку и Трудовски, Зајцево, Саханку, Лењинское и Коминтерново. Током напада погинуо је један припадник војске ДНР.

 

За претходних недељу дана украјинске снаге су 6049 пута напале територију ДНР, од тога 2264 пута тешким наоружањен забрањеним споразумом из Минска. Такође, супротно овом споразуму украјинска страна је наставила са коришћењем беспилотних летелица на доњецком и мариупољском правцу.

13:12

 

Украјинске снаге су током претходног дана два пута напале територију ЛНР. Из правца окупираног насеља Станица Луганска отварали су ватру на споменик Кнезу Игору који се налази у њеном предграђу. Губитака на срећу није било.

 

Украјински нацисти отворили су јутрос око 08:00 ватру по резервоару за воду у околини Јасиновате, у чијој је околини требао да започне процес деминирање. Особље је евакуисано.

 

Током претходне ноћи кијевске снаге су отварале ватру на Александровку, Трудовски и Старомихајловку западно од Доњецка и Спартак северно од главног града ДНР, Зајцево северно од Горловке, околину Докучаевска и Јасиновате, као и насеља Саханка, Коминтерново и Лењинское на југу ДНР. Запаљене су две куће у Старомихајловки, а у Александровки и Зајцеву по једна. У Докучаевску су оштећене две вишеспратнице.

Тагови: ; ;