Бивши кубански председник Фидел Кастро (89) се појавио на затварању конгреса Комунистичке партије Кубе крајем априла 2016 године, на коме је његов брат Раул поново изабран на нови петогодишњи мандат на челу странке.

 

20161126081208_399719

 

Отац кубанске револуције се појавио поред свог брата Раула који га је наследио на месту шефа државе 2008 године. Фидел Кастро је дочекан акламацијом готово 1000 делегата присутних на конгресу, на који нису били позвани страни медији, јавила је државна агенција АЦН, а преносе Вечерње Новости.

 

Кастро је у кратком говору на завршетку скупа рекао да ће скоро умрети и позвао чланове партије да помогну да његове идеје опстану.

 

«Ускоро ћу напунити 90 година», рекао је Кастро у свом најдужем јавном појављивању у току последњих неколико година.

 

«Ускоро ћу завршити као и сви други. Време ће доћи за све нас, али идеје кубанских комуниста ће остати као доказ да на овој планети, ако се ради са жаром и достојанством, могу да се произведу материјална и културна добра која су потребна људима. Потребно је да се без прекида боримо да то остваримо».

 

«Својим пријатељима у Латинској Америци и у свету треба да кажемо да ће кубански народ победити», рекао је Фидел Кастро.

 

У конференцијској палати у Хавани делегати су се дигли на ноге и узвикивали «Фидел, Фидел», чим се појавио на подијуму, преноси АЦН.

 

Ката

Тагови: ; ; ; ;