Новоизабрани председник САД Доналд Трамп именовао је искусну републиканку на место помоћнице саветника за националну безбедност и главног правног саветника Беле куће, док и даље остаје мистерија око избора новог шефа америчке дипломатије.

proxy

Катлин Троја Макфарланд, Кеј-Ти (КТ по иницијалима), биће помоћница саветника за националну безбедност, за кога је Трамп именовао бившег генерала Мајкла Флина, а адвокат у Трамповој кампањи Доналд Мак Ган именован је за главног правног саветника Беле куће, објавио је транзициони тим новоизабраног председника.

 

Трамп међутим одржава неизвесност око будућег државног секретара док проводи продужени празнични викенд на свом имању на Флориди за Дан захвалности. Због тог породичног празника који се слави последњег четвртка у новембру, САД се сасвим зауставе и тог дана, и све до краја викенда.

 

Зато се не очекује никакво значајније именовање пре понедељка, рекао је портпарол Трампа данас новинарима, док се борба око будућег државног секретара захуктала.

Р

ивалске фракције америчке Републиканске партије ушле су у оштру и јавну битку око будућег шефа дипломатије, ради утицаја на новоизабраног председника САД Доналда Трампа. У надметању за будућег државног секретара су с једне стране присталице Мита Ромнија, а с друге стране Рудија Ђулијанија, пише Њујорк тајмс.

Ројтерс

Тагови: ; ; ;