Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган је поручио Европском Парламенту са митинга у Истанбулу да треба да поведе рачуна о месту које му заиста припада и да не покушава да управља његовом земљом.

 

recep_tayyip_erdogan_anadolija_main_2

 

„Нека Европски Парламент гледа где му је место. Овом земљом не управља Европски Парламент него Влада Турске. Ако буде потребно, продужићемо ванредно стање у земљи. Одлука о томе је у надлежности наше Владе и Парламента Турске, а не Европског Парламента“, рекао је Ердоган.

 

„Борба коју сада водимо може се окарактерисати као нова етапа рата за независност. Ми ту борбу водимо истовремено на неколико фронтова. На војном, политичком, дипломатском, економском и социјалном фронту“, рекао је он, додајући да се Турска током последње три године суочила са низом изазова.

 

„Упркос свему, на Западу се не стиде да нападају Турску. Само, никакве претње са Запада не могу сломити вољу турских власти. У дубокој су заблуди они који верују да Турску могу заплашити одлукама Европског Парламента. Турска и турски народ неће устукнути ни за педаљ. Убице које штити Запад ће на крају окренути оружје према њему“, закључио је Ердоган, тражећи од Брисела да не подржава терористе.

 

Ката

Тагови: ;