Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

 

27 новембар 2016. године

 

 

19:32

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 1619 пута напале територију ДНР. Нападали су Зајцево и Круту Балку у околини Горловке, Јасиновату и насеље Лебјажје, Александровку, Трудовски, Спартак и Жабичево у околини Доњецка, Докучаевск, као и насеља Сосновское, Саханка, Коминтерново, Безименое и Лењинское у Новоазовском рејону на југу ДНР. Током напада оштећено је пет кућа као и школа у насељу Саханка.

 

 

13:13

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана напале позиције НМ у подручју насеља Лозовое. Губитака није било.

 

Током претходне ноћи украјинске снаге су нападале и Александровку, Спартак, Тродовски, Жабичево и Волво Центар у околини Доњецка, Зајцево у околини Горловке, индустријску зону Јасиновате, Саханку, Лењинское и Октобар на југу ДНР. Под ватром нашао се и пункт Мајорск северно од Горловке.

 

 

26. новембар 2016. године

 

19:18

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 1629 пута напале територију ДНР. Нападали су Јасиновату са насељем Васиљевка, Жабичево, Спартак, Александровку и Трудовски у околини Доњецка, Зајцево у околини Горловке, Белу Каменку у Тељмановском рејону, Докучаевск, као и насеља Саханка, Коминтерново и Лењинское на југу ДНР. Током напада рањен је један цивил 1950 годиште а оштећено је седам стамбених објеката.

13:23

 

Данас око поднева украјинске снаге су напале ремонтну бригаду електродистрибуције у близини насеља Золотое. На срећу жртава није било.

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су кијевске снаге током претходног дана напале позиције Народне милиције у подручју насеља Калиново.

 

Током претходне ноћи украјинске снаге нападале су и Петровски рејон Доњецка као и насеље Коминтерново на југу ДНР. У Коминтернову су оштећене четири куће.

Тагови: ; ;