Момир Булатовић, некадашњи председник Црне Горе, у интервјуу за дневни лист Блиц рекао је да је изненађен сарадњом премијера Србије Александра Вучића са Милом Ђукановићем, и присетио се дана када су он и председник ДПС-а блиско сарађивали.

 

momir-bulatovic-016

 

 

„Нисам очекивао сарадњу Вучића и Ђукановића. Вучић је оним својим изјавама о државном удару практично спасао Ђукановића. То је за мене изненађење“, рекао је Булатовић, који је на недавно одржаним изборима подржао Демократски фронт.

 

„Мандић и Медојевић су на добар начин помирили Србе и Црногорце. Није добро што су мањине сада тас на ваги који ће одлучивати о избору: Исток или Запад. Ипак, да ме неко не схвати погрешно, добро је да мањине имају своје представнике и своја права“, казао је он.

 

 

Булатовић је говорио и о његовој сарадњи са Ђукановићем, за којег је рекао да је био „бриљантан младић“, и да се не каје што га је тада изабрао за свог сарадника. „Ипак, он је идеалан када фунционише као број два, али то већ није тако кад он о свему одлучује“.

 

Булатовић и Ђукановић и дан данас живе у истој згради, и према речима бившег председника Црне Горе, цивилизовано се поздраве када се сретну.

 

Булатовић своје дане проводи „пензионерски“, како сам каже. На релацији је Београд-Подгорица и често вози бицикл. Иако се повукао из политичког живота и даље прати дешавања на сцени.

 

„Имао сам 32 године (када сам постао председник Црне Горе). Данас не бих дао некоме ко има толико година ни да води приватну фирму, а камоли да буде председник државе“, рекао је Булатовић упитан да ли га ‘хвата језа када се сети тих година’. „Наравно да нисам имао појма шта ме чека“.

 

Упитан да прокоментарише нетуралну спољну политику Србије он каже да је таква политика – и Русија и ЕУ – једина могућа.

 

„Чак и да се званично оредите против ЕУ, ту би се подигао талас који би вас свакако ударио. Када гурнете клатно, оно ће да вам се врати“, закључује Булатовић.

 

 

 

 

Ин4С

Тагови: ; ;