Сиријска војска је за последњих 24 часа значајно напредовала у правцу источних региона Алепа, саопштио је Центар за мирење зараћених страна у Сирији.

 

сиријска војска

 

У источном делу Алепа војска је ослободила пет квартова и више од 2.000 зграда од терориста Нусра фронта и њима блиским формација. У Центру су навели да су међу милитантима чести сукоби због тога што део терориста жели да напусти град, док их најрадикалније формације у томе ометају.

 

Више од 900 цивила и осам милитаната, који су прекинули отпор, изашли су из источних подручја Алепа по коридорима које је означио Центар за мирење и сиријске власти. Притом, стихијски протести су натерали терористе да напусте Ел Касиди, Хајдарију и и Ханано, који су се налазили под њиховом контролом већ четири године, саопштили су у центру.

 

Последњих месеци ситуација у Алепу се веома заоштрила, у граду и предграђима су жестоке тешке борбе. Терористичке групе које су блиске Нусра фронту задржавају стотине хиљада цивила у источним квартовима града и заустављају сваки њихов покушај да изађу кроз означене хуманитарне коридоре.

 

 

 

Извор

Тагови: ; ;