Новоизабрани амерички председник Доналд Трамп је захтев за поновним бројањем гласова у Висконсину назвао «преваром» Зелене партије. Истиче да је чак и његова демократска ривалка Хилари Клинтон рекла да би изборне резултате требало прихватити.

tramp_sinhua1

«Ово је превара Зелене партије око избора који су већ признати, а резултате би требало поштовати уместо што их оспоравају и доводе у питање, а то је управо оно што чини лидерка Зелене партије Џил Стајн», навео је Трамп у саопштењу поводом захтева за поновно бројање гласова у Висконсину, преноси Ројтерс.

 

Стајнова, која је била председничка кандидаткиња Зелене партије на изборима у САД, поднела је јуче захтев за поновно бројање гласова у Висконсину, преноси Ројтерс.

 

Представник изборне комисије Мајкл Хас саопштио је да се спроводе припреме да се приступи поновном бројању гласова у тој америчкој држави.

 

Позиви међу присталицама Хилари Клинтон за поновним бројањем гласова у три пресудне државе, Висконсину, Мичигену и Пенсилванији, појачали су се ове недеље после вести да је њена предност по броју директних гласова Американаца прешла бројку од два милиона, као и након извештаја о гласачким неправилностима у неким окрузима.

 

У те три државе је Доналд Трамп «за длаку» однео победу, пренео је Ројтерс.

Тагови: ; ;