Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

19:37

 

Министарство одбране ДНР саопштило је да се ситуација у ДНР погоршава. Украјинске снаге су за протекла 24 сата 2059 пута напале територију ДНР. Нападали су Горловку са насељима Широка Балка, Зајцево и Озреновка, Спартак, Жабичево, Јаковљевку и Каменку северно од Доњецка, Александровку и Трудовски западно од Доњецка, Докучаевск, као и насеља Саханка, Коминтерново и Лењинское на југу ДНР.

 

 

 

13:17

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана шест пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Желтое, Доњецкое, Желобок, Калиново и споменик Кнезу Игору.

 

Украјински окупатори гранатирали су током претходне ноћи насеља Александровка и Трудовски западно од Доњецка, Широку Балку у околини Горловке, Јасиновату, Докучаевск као и насеља Саханка, Коминтерново и Лењинское на југу ДНР. Под ватром нашао се поново и контролно-пропусни пункт Мајорск. У Саханки је, према саопштењу локалних власти оштећено пет стамбених објеката.

Тагови: ; ;