Италијанска новинска агенција Анса, позивајући се на извор у Министарству иностраних послова Италије објавила је данас материјал из којег произилази да су италијанске власти предузеле неопходне мере како би спасили Серђиа Ђанотија, којег је у Сирији заробила за сада неидентификована оружана група.

 

Информације о овом таоцу је прошле недеље распространила новинска агенција News Front. У уторак, 22. новембра, руководиоц енглеске верзије News Front добила је поруку од човека који се представио као Абу Џихад, са информацијама о таоцу, и нагласио да би он могао бити погубљен, уколико италијанска влада не реагује убрзо.

 

У поруци су достављени и слика пасоша и видео са заробљеником који моли италијанске власти за помоћ. У том видеу,човек са дугом брадом и обучен у белу тунику, клечи на отвореном простору окруженом маслинама. Иза њега је човек обучен у црно покривеног лица, са оружјем упереним у таоца. Заробљеник, такође, држи папир са цифрама 15.11.2016. што потврђује датум снимања видеа.

 

 

 

«Ја, Серђио Ђаноти, се 7 месеци налазим у заробљеништву. Молим италијанску владу да ме заштити од могућег погубљења», каже у видеу заробљеник.

 

 

На другој фотографији објављеној на нашем сајту, човек стоји бос, са истим папиром на коме је исписан датум снимања видеа.

 

228

 

 

Објавили смо и фотографију његовог пасоша — име Серђио Ђаноти, рођен 1960. године у Марони код Бреше.

 

1283

 

Италијанска новинска агенција АНСА јавља да је видео кружио интерном недељу дана, и да је Италијан очигледно у тешком стању и исрпљен после седам месеци заточеништва. Утврђено је још и да је Серђио заиста напустио Италију пре неколико месеци, и нестао у Турској.

 

 

 

Тагови: ; ; ; ;