Један од осумњичених за планирање терористичког напада на дан парламентарних избора у Црној Гори и атентат на бившег премијера Мила Ђукановића Мирко Велимировић признао је кривицу пошто је са Специјалним тужилаштвом потписао споразум о признању, преноси Танјуг.

 

црногорско тужилаштво

 

Мирко Велимировић је црногорским истражитељима открио да се спремају нереди у ноћи 16. октобра, а потом и детаљно испричао план организације.

 

Његов задатак био је да набавља, складишти и чува оружје и муницију и преноси поруке, које је преко Александра Синђелића добијао, пренела је агенција Анадолија.

 

Синђелић је оптужен да је један од организатора планирања терористичког напада, а прошле недеље добио је статус сведока сарадника у процесу који се води против руских држављана Едуарда Владимировића Ширкова и Владимира Николајевића Попова.

 

Руски држављани оптужени су за стварање криминалне организације која је планирала напад у Црној Гори у ноћи одржавања парламентарних избора, 16. октобра.

 

Синђелића и бившег шефа Жандармерије Србије Братислава Дикића, Специјално државно тужилаштво Црне Горе сумњичи да су организатори двадесеточлане криминалне групе, која је 16. октобра у Подгорици, на дан избора, планирала да пуца у грађане окупљене испред Скупштине и ухапси бившег премијера Мила Ђукановића.

 

Од 20 ухапшених у предизборној ноћи у Подгорици, Тужилаштво је, после саслушања, шест особа пустило на слободу.

 

 

 

Тагови: ; ; ; ; ;