Најмање седам особа из тима за обезбеђивање председника Филипина Родрига Дутертеа је повређено у нападу исламиста. Напад се догодио уочи Дутертеове посете подручју које је бојно поље исламиста и владиних снага.

 

PHILIPPINES DUTERTE дутерте

 

Напад је извршен експлозивном направом која је била постављена на путу којим је пролазила колона возила ка граду Маравију.

 

«Камион у ком се налазила безбедносна пратња председника била је под нападом импровизоване експлозивне направе. Није било оружане борбе», навели су безбедносни званичници.

 

 

Повређени су пребачени у болницу, у конвоју су се налазили и чланови медијског тима председника Филипина, али они нису повређени.

 

Министарство безбедности је апеловало на Дутертеа да одложи посету, али је он одбацио тај захтев и рекао да ће ићи у Марави и то истим путем којим се кретао нападнути конвој.

 

Телохранитељи филипинског председника Родрига Дутертеа нападнути су уочи његове посете граду Маравију, који се налази на југу земље, међутим председник неће отказати посету.

 

„Моји телохранитељи који су нешто раније долетели на југ нападнути су. Служба безбедности је страдала у експлозији бомбе. Међутим, ја ћу доћи у Марави иако су ми препоручивали да не путујем. Ићи ћемо истим путем којима су ишли и моји телохранитељи, уколико то буде било могуће“, изјавио је Дутерте.

 

 

 

 

 

 

 

Танјуг/РТС/Спутњик

 

Тагови: ; ; ; ;