Познати политички и економски експерт Пол Крејг Робертс је на свом сајту објавио чланак у коме, у ироничној форми, тражи од руског Председника да му додели руско држављанство и да размотри могућност пружања дипломатског азила. Разлог за овај чланак је текст у Washington Post у коме је Робертс оптужен да је руски агент.

 

16501383_303

 

„Сада, када ме је ЦИА агент Крејг Тимберг, који ради као новинар за Washington Post, означио као руског агента, желео бих да знам да ли бих могао да аплицирам за руски пасош и дипломатски азил. Можда бих могао да се нађем у улози асистента аташеа за штампу у руској амбасади у Вашингтону док не успем да напустим земљу. Знам да сте дали пасош Стивену Сигалу и надам се да је руски агент подједнако важан као и учитељ борилачких вештина“, написао је политиколог у саопштењу.

 

На крају текста Робертс примећује да није први пут да је оптужен да ради за друге државе због свог критичког става према америчкој Влади. Међутим, по мишљењу стручњака, он се само залаже за смањење напетости између САД и Русије.

 

„Ја стварно не желим да свет буде уништен у нуклеарном рату. У САД се на такав став гледа са сумњом, али се надам да је он прихватљив у Русији. Са радошћу очекујем свој нови пасош“, рекао је политиколог у свом обраћању руском Председнику.

 

Ката

 

Тагови: ; ; ;