Иако анкете и истраживања показују да је Фијон фаворит, Фараж тврди да је сасвим вероватна победа Марин ле Пен.

 

Former UKIP leader Nigel Farage poses for a picture during an interview with Reuters at his Westminster office in London, Britain September 21, 2016. Britain's Brexit vote is an inspiration to Donald Trump's U.S. Presidential campaign and will help spur him to victory, said Farage, one of the key architects of the popular uprising that saw Britons vote to leave the European Union in June. REUTERS/Dylan Martinez

 

Заговорник Брегзита Најџел Фараж оценио је да би победа шефице крајње десничарске француске партије Национални фронт, Марин ле Пен на председничким изборима била крај «европског пројекта» и да њена победа није тако мало вероватна како истраживања предвиђају.

 

«Ако победи, то би био крај европског пројекта», рекао је Фараж за АП, додавши да би истраживања која предвиђају да Марин ле Пен неће победити, могла бити погрешна , као и она која су предвиђала да Британци неће гласати за излазак из Европске уније или да новоизабрани председник САД-а Доналд Трaмп неће бити изабран.

 

 

Он је у интервјуу навео да се «антиелитистичка страст која је покренула референдум у Британији, као и Трампову победу, шири на Француску и друге земље» и да би ускоро могла смањити број држава чланица ЕУ-а.

 

 

 

Тагови: ; ; ;