Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Инфиормације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

19:32

 

Око 17:00 украјинска војска је поново напала индустријску зону Јасиновате.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 1270 пута напале територију ДНР. Нападали су Зајцево и Озреновку у околини Горловке, Јасиновату са насељем Васиљевка, Докучаевск, Новоласпу у Тељмановском рејону, Александровку, Спартак и Трудовски у околини Доњецка, као и насеља Джержинское, Саханка, Коминтерново и Безименое на југу ДНР.

13:12

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана два пута напале позиције Народне милиције у подручју споменика Кнезу Игору.

 

Јутрос око 09:30 украјиснке снаге су започеле напад на насеље Старомихајловка у околини Доњецка. Напад је трајао два сата. Под ватром се нашло и насеље Сосновское у Тељмановском рејону, као и Александровка западно од Доњецка.

 

Украјинске снаге су синоћ од 18:00 д0 02:30 нападали Спартак, Александровку и Трудовски у околини Доњецка, контролно-пропусни пункт Мајорск у околини Горловке, Докучаевск, индустријску зону Јасиновате, као и насеље Саханка на југу ДНР. У Докучаевску је оштећена једна кућа а на југу ДНР 20.

Тагови: ; ;