Ноћни вукови: Желимо Звезду победе у државном грбу

Вођа Ноћних вукова Александар Залдостанов Хирург се обратио Владимиру Путину са молбом да делимично измени садржај и изглед државног грба Русије и да у њега унесе део совјетске симболике. Идеја је да се царском дводлавом орлу додају Звезду Победе и совјетски класови.

 

Једини човек на свету који код Путина улази без куцања

 

927093740

 

Циљ ове иницијативе је да се успостави веза између царске и совјетске епохе и да се одржи државни патриотски курс и у сфери државних хералдичких симбола.

 

По његовој идеји, измењени државни грб би задржао двоглавог орла обасјаног сунчевим зрацима, а око њега би било класје жита. Изнад би била постављена Звезда Победе. Сунце и класје би били златне боје, а звезда црвена са златним обрубом. Додали су и могућност да совјетски класови буду уоквирени Георгијевском ленточком која симболизује руске и совјетске војне победе.

 

Вођа ноћних вукова за немачки DER SPIEGEL — Везан сам за Србију откад је крварила због НАТО-а

 

Хирург и Ноћни вукови су надлежним државним органима доставили скицу измењеног државног грба.

 

3

 

„Данашњи грб сведочи да смо наследници Руске империје. А ми треба да покажемо да смо родом и из Совјетског савеза и наследници Гагариновог лета у космос, првог вештачког сателита, моћне Совјетске армије и свете Победе у Великом Отаџбинском рату. Ново време тражи и нове симболе”, каже Хирург.

 

Иницијативу су подржали председник партије Комуниста Русије Максим Сурајкин, и председник Комунистичке партије РФ Генадиј Зјуганов.

 

Портпарол Кремља Дмитриј Песков је рекао да Путин још увек није добио иницијативу за промену државног грба, али да ће она бити узета у обзир чим је Председник буде примио.

 

Важећи Грб Русије је својим указом установио Борис Јељцин 30 новембра 1993 године.

 

Ката