Након јучерашњих великих победа на фронту у Алепу, у уторак ујутро су војници наставили успешан напад на позиције банди, са циљем да потпуно ослободе град од терориста.

 

 

«Сиријска војска заузима западни Алеп. У области Ал-Захра је преузела контролу над великим бројем објеката након жестоких сукоба са оружаним групама, уз употребу лаког и тешког наоружања. Артиљеријско гранатирање се спроводи периодично», јавља пресслужба либанског Хезболаха.

 

Постоје информације да терористе у тој области активно бомбардују из авиона, а у близини Анадана активно дејствује руска авијација.

 

 

«Авијација Сирије је извршиле низ ваздушних напада на артиљеријске положаје бандитских група у руралним областима провинције Алеп у близини града Анадан. Након напада из ваздуха на војне циљеве, прекинути су терористички напади», јавља либански Отпор.

 

Медији «опозиције» тврде да је терористе бомбардовала руска авијација.

 

У уторак послеподне су бомбардовани положаји терориста у реону Шејх Саид, након чега је реон напала војска и ослободила низ објеката.

 

 

У исто време су војних хеликоптери расипали летке над овим подручјем, на којима је позив терористима да предају оружје и за започну миран живот.

 

Војни извор је саопштио да је 29 новембра у 16:00 источни Алеп напустило 5629 цивила, укључујући 2855 деце (од тога 205 одојчади) и двојица терориста.

 

У периоду од 15 новембра је ову могућност искористило 647 терориста, 14 470 цивила, међу којима 6930 деце (од тога 725 новорођенчади).

 

Ката

 

Тагови: ; ;