Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

22:23

 

Вечерас око 22:00 украјинске снаге су отвориле ватру на насеље Бела Каменка у Тељмановском рејону. Информација о евентуалним жртвама у овом моменту нема.

19:37

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 1308 пута напале територију ДНР. Нападали су Горловку и Озреновку, Јасиновату, Докучаевск, Спартак, Старомихајловку, Александровку и Трудовски у околини Доњецка, као и јужна насеља Новоласпа, Коминтерново, Набережное, Лењинское, Сосновка, Октобар, Таврическое, Саханка и Безименное. Током напада повређена је жена 1952 годиште, мушкарац 1982, као и један војник ДНР.

 

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјиснке снаге током претходног дана отварале ватру из правца Станице Луганске на споменик Кнезу Игору.

 

Украјинске снаге су током претходне ноћи нападале Спартак, Старомихајловку, Александровку, Волво Центар и Трудовски у околини Доњецка, Озреновку у околини Горловке, Јасиновату, Саханку и Коминтерново на југу ДНР, као и насеље Набережное Тељмановског рејона.  У Коминтернову је рањена једна жена.

Тагови: ; ;