Коментаришући оптужбе представника Демократске странке САД да је Русија наводно помогла кандидату Републиканаца да победи на изборима, Лавров је још једном поновио да Москва никада није покушала да утиче на предизборну кампању у Америци, јер је то унутрашња ствар САД.

 

1-1

 

«Председнику Трампу су помогли амерички држаљани који су подржали његову кандидатуру на изборима 8 новембра. Што се тиче приче о руским хакерима и другим оптужбама упућеним на нашу адресу у контексту избора, сви су већ уморни од тога», рекао је руски Министар спољних послова.

 

Он сматра да се аутори ових инсинуација, који су надувавали русофобичну хистерију уочи гласања, сада осећају као празне шкољке.

 

«Обећавали су али нису пронашли доказ мешања у изборном процес. Ово још једном потврђује да је цела прича пласирана са циљем да се њом реше краткорочни политички циљеви», рекао је дипломата.

 

«Ми смо, наравно, реаговала позитивно на Трампов став о побољшању и развоју сарадње између наше две земље који је показао током предизборне кампање», рекао је Лавров, додајући да ће превазилажење разорних ефекта курса Обамине администрације бити изазов.

 

«Али, као што је изјавио Председник Путин, спремни смо да радимо на свој начин да би се руско-амерички односи повратили на одржив пут», рекао је Министар.

 

Ката и Лола

Тагови: ;