«Будућност наше земље зависи само од нас, од труда свих наших грађана», рекао је Путин на крају.

 

13:11.. «Ми ћемо остварити своје циљеве, решити проблеме данашњице и сутрашњице!», опростио се Председник од Савезне скупштине.
13:11.. «Када народ осећа правду, он делују уједињено и самоуверено иде путем који је изабрао», рекао је Путин.
«Русија ће ићи на Исток. То није тренутно, већ дугорочни тренд, без обзира на односе са САД. Сваке године наша, узајамно корисна, сарадња са Кином обухвата нове пројекте», рекао је Путин, додајући да ће Русија ојачати и везе са Индијом и Јапаном.
13:10.. Радујемо се нормализацију односа са новом америчком администрацијом.

 

«Надамо се да би заједно са САД могли да се боримо са правом а не фиктивним опасностима, са међународним тероризмом», каже Путин, додајући да се тиме Русија тренутно бави у Сирији.
«Русија се суочила са претњом тероризма», рекао је Путин.

 

«Терористи губе зато што руски војници бране своју част и част Русије».

 

13:10.. «Русија не жели конфронтацију. То нама не треба», рекао је Путин. Према његовим речима, руске власти не траже непријатеља, већ су им потребни пријатељи. Истовремено, додао је Путин, Москва неће дозволити занемаривање руских интереса.

 

13:07.. «Ове године смо доживели озбиљан спољни притисак», рекао је Путин. Према његовим речима, све је било актуелно, па је мит о руској агресији дотакао и наше спортисте.

«Следеће године ће бити спреман нови антидопинг програм у Русији», рекао је Председник.

 

13:05.. Према речима Владимира Путина, 2017 године ће се на развој науке издвојити додатних 3,5 милијарди рубаља.

 

13:03.. 2017 године ће на водеће руске универзитете бити постављени центри надлежности.

 

13:01.. Путин је позвао да се уклоне све баријере које ометају предузећа да уђу на тржиште.

«Потребни су нам кадрови. Заједно са бизнисом треба да развијамо образовање», рекао је Путин.

 

13:00.. Шеф државе је говорио о дигиталној економији. Према Путину, у његовој реализацији ће се власти ослањати на своје компаније.

 

12:58.. Путин верује да је, захваљујући доследном и утврђеног раду Централне банке, банкарски систем очишћен од организација које крше закон. Према његовим речима, са тржишта су нестали слаби играчи.

 

12:57.. Путин сматра да би требало поједноставити рад малих регионалних банки. Шеф државе је позвао на развој небанкарског финансијског сектора који може да прикупља средства обичних грађана и инвеститора у облику обвезница, акција и других финансијских инструмената.

Регулација банкарског система ће омогућити корисницима да сами открију банке које најбоље задовољавају њихове потребе.

 

12:53.. «Нико не може бити крив пре доношења правоснажне судске одлуке», каже Путин.
12: 50.. Председник је позвао да се смањи број пословних инспекција и да се повећа њихов квалитет. Неопходно је да се обезбеди циљана помоћ за предузетнике почетнике. Такђе је битно да се дефинише правни статус самозапослених људи, да би могли да раде у миру.

 

1-1b

 

12:46.. «Борба против корупције није обична представа. Она захтева професионалце», упозорава Председник.
«Ничија позиција ни ранија постигнућа не могу бити покриће за бескрупулозне владине званичнике», рекао је Путин.

 

12:47 Владимир Путин је позвао на реконструкцију пореског система. Према његовим речима, до 2018 године треба да се припреме и усвоје амандмани о порезу, а затим их треба применити.

«У исто време тражим од Владе да обезбеди стабилан буџет, без обзира на цену енергије».
12: 45.. Путин је поменуо ИТ индустрију. Према његовим речима, обим извоза руских компанија је удвостручен — до 7 милијарди рубаља.

«Поред тога, повећани су и други показатељи», рекао је Путин.

 

12: 44.. Према Путину, сада морамо да се фокусирамо на то да индустрија производи модерне и конкурентне цивилне производе. Председник сматра да ће до 2030 производња војно-индустријског комплекса чинити најмање 50% цивилне производње.

 

12:41 .. Влада је посвећена да до маја развије акциони план до 2025 године, на основу ког ће Русија да повећа своју позицију у глобалној економији.

 

12:40 Власти су спровеле дубоку модернизацију руских предузећа. Резултат је значајно повећање продуктивности рада за 9.8%

 

12:39 Према речима Владимира Путина, развој пољопривреде много зависи од региона. Он сматра да је потребно више аутономије у расподели субвенција у пољопривреди.

 

12:38.. Следеће године би у Русији могла бити инфлација од 4%, што је предуслов за економски раст.

 

12:31
Председник каже да је раст руске индустријске производње скроман, али ипак постоји. У индустрији за производњу камиона је повећање од 14%, а аутобуса 35%.
12:29
Путин: Главни разлог за успоравање привреде лежи у нашим унутрашњим проблемима.

 

12:25 .. Путин тражи од Владе да припреми програм да се заштите Волга, Бајкал, Телецко језеро. Следеће године је година екологије, подсетио је Председник.

 

12:24 .. Путин о хуманитарном раду: «Понекад се питам како људи са ниским примањима реагују на захтеве за помоћ».

 

12.23.. «Наши напори су усмерени на породицу и подршку традиционалним вредностима», рекао је Путин.

«Природни прираштај је све виши и виши је него у већини европских земаља», рекао је Председник и обећао да ће бити још боље.

 

12:22.. Многи експерименти се спроводе у школама. Морамо бити веома опрезни, али и треба да се крећемо унапред, каже Председник. Као успешан пример је навео едукативни центар «Сириус».

Окретање образовању може да очува дубину и чврстину националног образовања. Деца треба да уче у прикладним, удобним и савременим условима.
«Требало би осавременити школе које су у лошем стању», рекао је Путин.

 

12:20.. Санитарна авијација ће обухватити 34 земље у региону. Планирано је 3,3 милијарде рубаља за обезбеђење авиоуслуга у медицини.
12:18.. Обећао је програм реконструкције и адаптације школа.

 

12:17.. Председник је скренуо пажњу на проблеме у медицини. Лекари су често преоптерећени и тешко је доћи до доброг стручњака. Зато је затражио да се лекари ослободе пуњавања гомиле докумената.

 

12:15 .. Путин је апеловао на «Јединствену Русију». Она мора да обезбеди спровођење свих обавеза које власти имају према грађанима који ће изаћи на парламентарне изборе.

 

12:11 .. «Ми смо један народ, и само једну Русију имамо!»

 

12:09.. Путин упозорава на опасност од «великог потреса» и подсетио је на предстојеће обележавање 100 година од револуције 1917 године.

 

12:07.. Говорећи о резултатима избора Думу, Путин је рекао на имуност Руса на популизам и демагогију.

 

12:03.. Путин је поздравио скуп.

 

Ката

Тагови: ;