Као у причама о духовима — свим очевицима се изненада празне батерије, фотоапарати и камере престају да раде, па им морате веровати на реч; на пример, у постојање «Путиновог октопода».

 

1482540187

 

Путин прави нарочито опасно оружје на Антарктику, тврди британски лист Дејли Експрес (Daily Express).

Дубоко под ледом Антарктика у језеру Восток, научници су открили октопода са 14 пипака. Ужаснути призором, назвали су га Организам 46-Б, и дошли до «очигледног закључка» — да је то ново Путиново тајно оружје. Наравно! А шта би друго могло бити? Других закључака нема, ни на памет не падају. А да не помињемо то да су научници провели пет дана у језеру под огромним слојем леда…

 

Шок је био очигледно толико јак да нико није успео нормално да услика то створење — британски лист понудио је само једну замрљану слику «Путиновог октопода убице» на којој се једва виде пет пипака.

 

killer-octopus-putin-735175
«Путинов октопод убица»/ фото: Дејли експрес

 

 

Баш као у причама и серијалима о духовима када се свим очевицима изненада празни батерија, фотоапарати и камере престају да раде, па им наравно, морамо веровати на реч.

 

Не веровати онима који кажу да је све то рука Кремља, просто је немогуће. Осим тога, неки неименовани руски научници су за тај лист наводно рекли да је једна од моћи чудовишта — онеспособљавање радио предајника. Створење може и да паралише. Октопод је чак овладао и вештинама хипнозе. Урпаво зато истраживачи нису могли да учине апсолутно ништа када је једном од њих откинуо главу и прогутао је. Нису, како кажу, могли ни да се помере и помогну свом другу. Онда су створењу, наравно, одсекли пипке, али ни то није помогло јер је део хоботнице отпузио преко леда до њихове колегинице и угушио је.

 

Је-зи-во.

 

Када су, кажу, главоношца коначно савладали, неки руски неименовани званичници су забранили да се о томе говори, па су научници морали да напусте земљу како би људе широм света упозорили на опасност од крволочне хоботнице која ће ускоро преплавити Америку по наредби Путина — «хладног као лед».

 

 

«Неке врсте октопода могу да положе и 200 000 јаја. Замислите шта би се догодило уколико би била депонована у резервоарима и језерима широм Северне Америке.»

 

Свака част таквим борцима за правду — хтела бих да кажем након читања чланка од кога се леди крв у жилама, објављеном у новембарском броју британског часописа. Али ова вест није новембарска, и не само то — није чак ни овогодишња, а није ни вест!, већ плод маште писца Мајкла Форсајта (Michael Forsyth). Написана је пре неколико година, истина као вест, али се на интернету увек објављује са линком на извор и наводи се аутор текста. Свуда осим у британском часопису. Они су из неког разлога, тај део су прескочили.

 

Да не помињемо чињеницу да научници већ неколико година буше лед ради испитивања воде са великом пажњом како не би нарушили екологију реликтних језера. Заиста, зашто би они уопште то помињали. Након шоље топлог чаја уз вечеру или током јурњаве у метроу, луде фантазије могу проћи као истина. Пре много година, радио емисија «Рат светова» је то и потврдила; када је Орсон Велс прочитао део романа Херберта Џорџа Велса као преглед вести, људи који су то слушали су панично почели да се припремају за инвазију Марсоваца!

 

А изгледа да ће они Британци који не би да се превише оптерећују дугим размишљањима, заиста почети да се плаше огромних свемогућих октопода убица. А онда се можда из подрума КГБ-а појаве и пијавице-метаморфи.

 

Тагови: ; ; ; ; ; ;