Дискусију о сајбер рату са Русијом, која је вођена у среду у Бундестагу, иницирала је немачка канцеларка Ангела Меркел. Као резултат дискусије , усвојен је  документ о  јачања мера безбедности на интернету.

angela-merkel-nemacka-kancelarka-beta-ap-markus-schreiber-jpg_660x330

Бундестаг је  једногласно усвојио пакет мера за унапређење сигурности на интернету. Повод је био говор Ангела Меркел, у ком је наведено се сада морају навићи на живот у ком ће бити у сајбер рату са Русијом.

 

 

Подсетимо, Ангела Меркел у говору на ванредној конференцији за новинаре после продора на  више од два милиона рачуна корисника Дојче Телеком изјавила да  су такви напади били «део доктрине руске спољне политике.»

 

«Не знам тачно ко је дао налог за упад хакера , али знамо да су сајбер напади постали део доктрине руске спољне политике, која  је постала део свакодневног живота, морамо научити да се носимо са тим. Постоји бојазан да су ови напади  имали за циљ да промене исход избора у нашој земљи у наредној години «, — додала је она.

 

Међутим, неколико чланова Бундестага изразило је своје незадовљство  чињеницом да су приморани да посвете пажњу надуваном проблему «руских хакера», уместо да се расправља о правим  животним проблемима и развоју земље.

Тагови: ; ; ;