Руско-амерички односи су у последње време значајно деградирани, али у томе нема кривице Русије, изјавио је руски Председник Владимир Путин на међународном форуму „Примаковљева читања“.

 

putin-2_3

 

Путин је рекао да су се, током недавног телефонског разговора он и новоизбарани Председник САД Доналд Трамп, сложили да је стање руско-америчких односа незадовољавајуће и да их несумњиво треба поправити, преноси руска агенција Спутњик.

 

„Наша земља је спремна да пређе свој део тог пута. Сада, након што је протутњала изборна кампања у САД и након што у Белу кућу дође нови Председник, желео бих да верујем да ће се појавити шанса за успостављање односа који су важни не само за народе обе земље, већ и за осигурање међународне стабилности и безбедности“, рекао је Путин.

 

„На жалост, такав фронт за борбу против тероризма још није створен, а алтернатива не постоји. Решење за Блиски Исток је могуће само уколико буде постојала ефикасна сарадња свих заинтересованих и играча који имају међународни утицај“, рекао је Путин.

 

Ката

Тагови: ;