Министар спољних послова Србије Ивица Дачић разговарао је данас у Београду са директорком руске Федералне агенције «Росотрудничество» Љубов Глебовом, која га је позвала да присуствује свечаном представљању макете куполе Храма Светог Саве која ће бити изложена у Руском дому, преноси Танјуг.

 

Фото: Танјуг

 

Дачић је истакао важност изградње Храма светог Саве за Србију и српски народ, указавши на значај улоге коју руска страна има у пројекту унутрашњег украшавања храма, саопштило је Министарство спољних послова.

 

Шеф српске дипломатије је захвалио на посвећености коју руска страна придаје завршетку изградње једног од симбола Београда и Србије, како у финансијском тако и у стручном погледу, изразивши уверење да ће заједнички рад на оваквим пројектима увелико допринети развоју укупне културне сарадње две земље.

 

Љубов Глебова је пренела задовољство због своје посете Србији, позитивно оценивши сарадњу две земље у културној сфери, наводи се у саопштењу.

 

Макета унутрашње декорације куполе Храма светог Саве, коју ће осликати руски уметници, биће представљена сутра у Руском дому у Београду, а присуствоваће председник Србије Томислав Николић, амбасадор Русије у Београду Александар Чепурин, епископ топлички Арсеније и директорка руске Федералне државне агенције «Рошотрудничество» Љубов Глебова.

 

 

Тагови: ; ; ;