Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фротн. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

21:03

 

Око 18:00 украјинске снаге су отвориле ватру на северну околину Горловке. Том приликом рањен је један цивил који је преминуо у болници на операционом столу.

 

19:32

 

 

 

Министарство одбране ДНР саопштило је да су украјинске снаге током претходних недељу дана 11 хиљада пута напале погранична подручја ДНР. Погинуло је 6 цивила, још толико је рањено а 47 објеката је оштећено.

 

13:14

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана три пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Калиновка, Новокијевское и споменика Кнезу Игору.

 

Синоћ око 20:00 украјинске снаге су напале насеље Бела Каменка у Тељмановском рејону. Током претходне ноћи нападнуто је и насеље Новоласпа у овом рејону, околина Доњецка, Јасиновата, Докучаевск, Зајецево у околини Горловке, као и насеља Джержинское, Саханка, и Лењинское на југу ДНР.

 

 

 

 

Тагови: ; ;