Сиријска опозиција потврдила је да се састала са представницима Русије на затвореном сусрету у Анкари, како би разрадили план решења за Алеп.

 

Како је рекао члан Националне коалиције опозиционих и револуционарних снага Сирије (НКОРС) Самир Нашар, тродневни састанак је одржан на иницијативу Турске која настоји да утиче на ток догађаја у Алепу.

 

Опозиционар је истакао да је главни задатак био да се направи план како би се решила ситуација у Алепу на основу предлога специјалног изасланика за Сирију Стафана де Мистуре о безбедносним коридорима за евакуацију грађана.

 

„Међутим, изгледа да ништа није постигнуто јер су оружани одреди у Алепу чврсто одлучили да се боре до краја“, истакао је он.

 

 

Нашар је додао да борци у Алепу доносе одлуке независно од команде која је ван града, као и мимо представника из Турске. Нешто раније је „Фајненшел тајмс“ саопштио да су се лидери сиријске опозиције тајно састали са представницима из Русије како би се прекинули сукоби у Сирији. Лист наводи и да америчка страна није нити учествовала у тим преговорима, нити је упућена да се ишта дешавало.

 

 

 

Извор

Тагови: ; ; ;