Академик Мухамед Филиповић је изјавио да је Хрватска била агресор на БиХ и да су изјаве хрватске Председнице Колинде Грабар — Китаровић у Канади незреле и дипломатски непримерене.

 

vladimir-putin

 

„Хрвати хоће назор да буду некаква значајна чињеница у светском политичком животу, а не могу јер једноставно немају ни морални ни психички капацитет за то“, каже Академик.

 

„Хрватска је била агресор на БиХ, а сада се јавља хрватска Председница која налази нама мане и броји нам крвна зрнца“, рекао је Филиповић за ТВ1, додајући да сматра нонсенсом тврдњу да Русија наоружава Републику Српску и да је то опасност по Хрватску.

 

„Па нису ни у Републици Српској идиоти. Они воде једну политику која се може не свиђати некоме, али свакако неће водити самоубилачку политику“, каже је Филиповић, додајући да се Китаровићева и они који воде хрватску политику плаше повратка 200 000 Срба протераних из Хрватске.

 

Он сматра да је комична и изјава Китаровићеве да ће да пошаље војску на границу с Русијом, као и изјаве Премијера Хрватске Андреја Пленковића у Кијеву.

 

„Баш Путина ујела муха шта ће Хрвати! Једном су Хрвати ишли на Црно море, ратовали против Русије, па се зна како су се провели“, додао је Филиповић.

 

Ката

Тагови: ; ;