Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

19:27

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 1205 пута напале територију ДНР. Нападали су Горловку са насељима Зајево и Широка Балка, Јасиновату са насељем Васиљевка, Докучаевск, Старомихајловку, Александровку и Трудовски у околини Доњецка, као и насеља Саханка, Лењинское и Безименое на југу ДНР. Током напада оштећене су 22 куће.

 

13:17

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 6 пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Христовое, Калиново, Рајевка и споменика Кнезу Игору.

 

Локалне власти у Горловки саопштиле су да су украјинске снаге током претходне ноћи нападале подручје рудника Гагарина у околини овог града. Током напада оштећено је 16 кућа и гасовод.

 

Под ватром украјинских нациста током претходне ноћи нашла се и индустријска зона Јасиновате, Докучаевск, као и Александровка, Трудовски и Волво центар у околини Доњецка.

Тагови: ; ;