У интервјуу за РТС, Руски амбасадор истиче да је НАТО прошлост, као и да сада могу само да ухвате неку «ситну рибицу».

 

чепурин

 

«Управо се ове недеље у свом излагању руски председник Владимир Путин дотакао овог питања и рекао је да је Русија апсолутно спремна да преговара о стварању новог система међународних односа 21. века, да направимо нови, одговарајући и безбедан начин узајамног комуницирања за све и за заједничку будућност свих. НАТО је већ ствар прошлости, они само са великим трудом могу да ухвате у своју мрежу неку ‘ситну рибицу'», тврди Чепурин.

 

 

Указао је да Русија и Србија имају активну војно-техничку сарадњу коју планирају да и даље развијају, али да не треба доводити то у везу са посетом Медведева Србији.

 

«Припрема се реализација читавог низа пројеката, укључујући и оне у сфери ваздухопловне технике. Србија, као што је познато, тежи сарадњи у војној сфери са Русијом и неким другим земљама како би обезбедила своју сигурност, али није потребно да се довођење војне технике везује са посетом министра спољних послова, јер то је, како се каже, ‘посебна песма'», каже руски амбасадор.

 

 

На питање да ли познаје антируске људе у политичком врху Србије, Чепурин наглашава да не зна за такве људе.

 

«Искрено не знам антируске људе у политичком врху Србије. Могу да кажем да врло ценимо пажњу коју Србија посвећују развоју дијалога са Русијом и видимо да Србија разуме значај тог дијалога», објаснио је амбасадор.

 

 

Такође, наводи и да Русија нема везе са формирањем Владе у Србији.

 

«Ми немамо везе са формирањем Владе у Србији. Са оном Владом која је већ формирана ми имамо изузетно добре односе, јер то радимо у интересу две земље», указао је Чепурин.

 

Препоручујемо из истог интервјуа:

Чепурин: Русија није равнодушна према судбини Србије

 

Чепурин: Власт у Црној Гори – «пљување против ветра»

 

 

 

Тагови: ; ; ; ; ;