Уместо уобичајеног УАЗ-а у војним јединицама руске армије ће у будућности значајно место  заузети  борбено оклопно  возило из породице  «Шкорпион.»

 

cy0ig7-xcaemav8

Ово модерни оклопно возило је успешно прошло своје прво тестирање  на полигуну аутотехнике Ристраживачког  Института  Министарства одбране у Бронитци, као и на улицама  Москве.

 

Наулицама , ово оклопно возило делује  фасцинантно. Пролазници, који су били у прилици да виде возило,нису крили одушевљење.

На равном путу овај пет тона тежак оклопни транспортер  може возити брзином више од стотину километара на сат.  «Шкорпија»  поседује турбо мотор од 156 коњских снага. Оклопни транспортер ради на дизел и потрошња му је 12 литара на 100 километара.

 

 

Овај транспортер упркос својој тежини може ићи  тамо » где се и вукови чак плаше да ходају,» тако да свако брдо превазилази са лакоћом.

 

Никакав  проблем за њега  не представља да «освоји»  успон под  углом од 45 степени у зимском времену. За типични транспортер — то је екстремна  дисциплина. Али  «Шкорпија», «гризе» снег и показује  своју тврдоглаву природу.

 

Што се тиче унутрашњости, оклоп капсуле је  непробојан. Наставља са вожњом чак и након експлозије нагазне мине.

 

Тагови: ; ; ;