Сиријска опозиција разматра могућност тешње сарадње са «Ал-Каидом и другим терористичким групама, објавио је у суботу часопис  Вашингтон Пост  позивајући се на своје изворе у америчкој администрацији и самој опозицији. Часопис напомиње да се противници сиријског председника Башара Ал Асада плаше да остану без америчке подршке.

cyzldc1wiaasu1n

«Три године након што је ЦИА почела тајно достављање оружја побуњеницима који се боре против Асада, након пораза у борбама и као одговор на забринутост да ће (изабрани амерички председник), Доналд Трамп им ускратити помоћ, десетине хиљада чланова опозиције размотра друге алтернативе» — наводи лист.

 

Према писању листа, «између осталих опција, како наводе амерички званичници, регионални експерати и сами побуњеници, разматра се близак савез са боље наоружаном» Ал Каидом «и другим екстремистичким групама.»

 

Наводи се да је реч о могућности добијања «моћнијег  оружје од сунитских арапских држава Персијског залива.»Поред тога, према писању часописа  сиријска опозиција разматра и активизацију  „традиционалних тактика, укључујући снајперске нападе на владине снаге и руску војску.»

Тагови: ; ;