Након завршетка Хладног рата, ера доминације Запада  је завршена.Ти дани су иза, а сада је на светској сцени Русија, пише у чланку Вашингтон Пост.

1482368043

Очигледан пример  како Сједињене Државе губе тло под ногама, нема потребе да се тражи много далеко, он је ту- погледајте само Алепо,  пише у чланку.

 

«Ништа као Алепо  не симболизује крај једног турбулентног и опојног историјског тријумфа либералне демократије» — каже се у чланку. Према аутору материјала, док су Сједињене Државе давале изјаве, Русија постиже успехе у  заробљеном граду.

 

Москва је најавила престанак напада на Алепо 18. октобра, међутим, сиријске трупе су наставиле офанзиву. Као резултат тога, велика територија источног Алепа, где живи више од 90 хиљада људи, је потпуно ослобођена од милитаната 29. новембра.

 

Према писању Вашингтон Поста, крај доминације запада видљив је и у Европи.

 

Док су се раније европске земље просто утркивале која ће пре увести санкције Русији да би се додвориле запада,сада се све више њих залаже за укидање санкција.

 

Обамина теорија „Изолације Русије“ доживљава крах,а такође и ЕУ, као највећи стуб  демократије у Европи би се ускоро могао распасти.Идеја Брекзита се попут пожара шири Европом — закључује аутор.

 

Тагови: ; ; ;