Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

19:15

 

Данас после поднева украјински нацисти су напали подручје доњецког аеродрома и насеља Жабичево, такође северно од Доњецка. Информација о жртвама у овом моменту нема.

 

Министарство одбране ДНР саопштило је да су украјинске снаге током претходна 24 сата 1342 пута напале територију ДНР. Нападали су Јасиновату са насељем Веселое, Коминтерново, Лењинское, Саханку, Октобар и Джержинское на југу ДНР, Докучаевск, као и Александровку, Еленовку, Трудовски и Старомихајловку у околини Доњецка. Током напада погинуо је један војник ДНР.

 

13:30

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 2 пута напале позиције НМ у подручју насеља Соколники и споменика Кнезу Игору.

 

Украјински нацисти су током претходне ноћи нападали и Александровку у Петровском рејону Доњецка, као и Кировски рејон главног града ДНР. У Александровки је уништена једна кућа. Под ватром су се нашли и Јасиновата као и насеља Саханка и Лењинское на југу ДНР.

Тагови: ; ;