Председник Нове српске демократије и један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић саопштио је да су представници Срба, на данашњем састанку код премијера Србије Александра Вучића, затражили да се утврди истина о афери државни удар.

 

andrija-mandic-jutjub-640x411

 

Он каже да су Вучићу предочили да је од те исконструисане афере једину корист имао Мило Ђукановић.

 

„Тражили смо, од Вучића, као што смо тражили и у Берлину и у Москви, да се утврди свака чињеница везано за аферу државни удар, од које је једину корист имао Мило Ђукановић. Вучић није имао шта да дода на ту нашу тврдњу, осим што је рекао, тачније нагласио, да нико од опозиционих политичара из Црне Горе нема везе са тим догађајем„, казао је Мандић.

 

Представници Срба из Црне Горе су српског премијера упознали са тешком ситуацијом у којој се наш народ налази.

 

„Кључно је да се утврди истина о афери државни удар. То је нама од суштинске важности, јер комплетна опозиција бојкотује рад Парламента и не признаје изборе. Функционишемо хомогено, јер је Ђукановић на изборима покрао народну вољу. Тражили смо да Влада Србије тежак положај српске заједнице у Црној Гори представи међунароним центрима како би се зауставила дискриминација и насилна асимилација Срба“, сматра Мандић додајући да је Црна Гора  српска земља, зато што су у прошлости „наши преци били Срби, а данас је то готово једва трећина становника“.

 

 

ИН4С

Тагови: ; ;