Србија и Грчка треба да буду стубови стабилности у региону и да својим примером покажу како изгледа успешна сарадња две земље на Балкану, поручено је са састанка помоћника министра спољних послова и алтернативног министра за питања ЕУ Републике Грчке Јоргоса Катругалоса са члановима одбора за европске интеграције и за спољне послове Народне скупштине.

 

katrugalos_grecia, Јоргос Катругалос

 

«Грчка је подржавала Србију у најтежим моментима њене историје, на шта смо веома поносни, јер смо се заједно борили за правду. Грчка снажно подржава европске интеграције Србије, посебно отварање преговарачких поглавља, чему је у ЕУ дала свој допринос», рекао је Катругалос, а саопштено из Народне скупштине.

 

 

Он је поручио да Србија и Грчка могу Балкан учинити регионом сарадње и поновио подршку своје земље Србији по питању статуса Косова и Метохије и истакао да, као и Србија и Грчка излази из еконосмке кризе, и заинтересована је за даље унапређење економске сарадње са Србијом и повећање инвестиција.

 

Председник Одбора за спољне послове Жарко Обрадовић подсетио је да дипломатски односи Србије и Грчке трају 148 година и предложио да национални парламенти иницирају обележавање јубилеја дипломатских односа, како би се показала успешна сарадња две балканске земље, у чијим односима није било отворених питања.

 

Обрадовић је захвалио у име народних посланика народу Грчке на подршци по питању статуса Косова и Метохије, а на састанку је постигнута сагласност да је потребно ојачати институционалну сарадњу две земље и подржати идеју организовања трилатералних и мултилатералних састанака Србије, Грчке, Румуније и Бугарске.

 

 

Тагови: ; ; ; ;