Челник ДПС-а и вишеструки повратник на премијерску позицију у ЦГ Мило Ђукановић деведесетих година прошлог вијека новац за изборе обезбеђивао је из Русије, тврди Александар Владимирович Руцској, некадашњи потпредседник Руске Федерације.

 

Бивши високи функционер РФ је ово устврдио гостујући на руској телевизији Цариград, у емисији Андреја Афанасјева „Руски одговор“.

 

„То су људи који окрећу заставу на ону страну на коју ветар дува. Знам Ђукановића од 1991. године. Мени су тада позвонили из администрације Бориса Николајевича (Јељцина), и замолили ме да се сретнем са њим и поразговарамо. Са каквим циљем је он дошао? Ђукановић је дошао у Русију да проси новац за изборе. И суму је назначио, од 10 до 15 милиона долара. Ми у то време нисмо баш богато живели, но, такву суму је било могуће дати и ми смо ту суму дали“, свједочи Руцској.

 

Он је у наставку, одговарајући на питање водитеља, потврдио да је новац дат лично Ђукановићу.

 

„Да! И кад слушам шта данас говори Ђукановић, ја се сећам шта је он тада говорио, када смо се сусрели. Да смо ми једне вере, да смо ми Словени, да смо ми православни, да је немогуће заборавити подвиг совјетског официра и војника, да смо ми једно… шта све није говорио. Но, погледајте шта данас говори тај човек. Зато ће он сигурно завршити лоше. Сигурно лоше“, казао је бивши Јељцинов заменик, додајући да не жели да предвиђа, али да осећам да ће он завршити лоше, зато што је он стао против свих.

Тагови: