Прецизност којом је бомбардована мобилна руска војна болница у сиријском граду Алепу, показује да су нападачи имали тачне координате, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков. Министар Сергеј Лавров рекао је да је напад на руску војну болницу у Алепу представљао планирану акцију

 

песков

 

Портпарол Министарства одбране Русије Игор Конашенков изјавио је у понедељак да су борци тзв. сиријске опозиције извели напад на руску мобилну војну болницу у Алепу. У нападима су погинула два руска војна медицинска радника, а један је рањен.

 

„Напад се догодио и био је циљан. То указује да су милитанти који су извршили напад имали одговарајуће координате“, истакао је Песков.

 

 

Кремљ жали због „више него скромне“ реакције Запада на напад болнице у Алепу Русија практично сама покушава да пружи хуманитарну помоћ становницима Алепа и жали што је међународна заједница, укључујући и САД, више него скромно реаговала на гранатирање руске болнице, изјавио је Песков.

 

„Жалимо што међународна заједница, укључујући и наше партнере у Америци, више него скромно реагује на трагедију која се догодила у гранатирању наше болнице у Алепу.»

 

Он је додао да би Москва поздравила «активнији став» западних партнера о решавању хуманитарне ситуације у Алепу.

 

«Ми веома жалимо што руска страна самостално покушава да обезбеди хуманитарну помоћ становницима који долазе из источног Алепа како би побегли од заточеништва, у које би их бацили милитанти. Поздравили бисмо много активнији став наших западних партнера у овом контексту», рекао је Песков.

 

 

 

Танјуг

Тагови: ; ; ; ; ;