У доктрини се, такође, наводи да специјалне службе неких земаља користе посебан „информационо-психолошки утицај“ за дестабилизују ситуације у свету, што доводи до „подривања суверенитета и територијалног интегритета других држава“

 

putin, путин потписује

 

 

Председник Русије Владимир Путин одобрио је нову доктрину информационе безбедности Русије, објављено је на званичном порталу за правне информације.

 

Један од праваца нове доктрине је стратешко одвраћање и спречавање војних сукоба који могу да настану при употреби информационих технологија.

 

„Стратешки циљ осигуравања информационе безбедности у области стратешке стабилности и равноправног стратешког партнерства је стварање одрживог система неконфликтних међудржавних односа у информационом простору“, наводи се у документу.

 

 

У доктрини се, такође, наводи да специјалне службе неких земаља користе посебан „информационо-психолошки утицај“ за дестабилизују ситуације у свету, што доводи до „подривања суверенитета и територијалног интегритета других држава“.

 

Истовремено расте број координисаних напада на важне руске објекте, а стране обавештајне активности против земље се настављају.

 

Једна од области доктрине, коју је одобрио руски председник, је побољшање система информационе безбедности руских оружаних снага.  У доктрини информационе безбедности истиче се да су руски медији у иностранству изложени отвореној дискриминацији.

 

„Руским новинарима стварају се препреке за остваривање њихове професионалне активности“, наводи се у документу. Такође је наглашено да страни медији дају пристрасну процену руске државне политике, а количина таквог материјала расте.

 

 

 

Извор

Тагови: ; ; ;