Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да са шефом Делегације Европске уније у Србији Мајклом Девенпортом има коректну сарадњу, али да га не занимају његови ставови по питању унутрашњих политичких односа у Србији и да не види зашто би се он због тога вређао.

 

 

 

Упитан како коментарише да је Девенпорт на твитеру написао да премијера не интересују његови ставови, Вучић је објаснио да није у потпуности тачно пренео изјаву.

 

«Рекао сам да ме не занимају његови ставови по питању унутрашњих политичких односа у Србији, односно када је реч о дневно-политичким стварима, а да ме занимају они који се односе на спровођење реформи, што је и наш заједнички посао», рекао је Вучић.

 

Премијер је рекао да сматра да је уређивање унутрашњих политичких односа посао за грађане Србије и политичке странке у земљи и да му није јасно зашто је Девенпорт увређен.

 

«Имамо коректну сарадњу, макар се не слагали увек у свему. И такву ћемо сарадњу, ма шта год мислили један о другом, због српског пута ка Европској унији морати да имамо и убудуће», рекао је Вучић.

 

 

Извор

 

Тагови: ; ; ;