Новоизабрани председник Сједињених Америчких Држава, Доналд Трамп је званично објавио да ће нови шеф Пентагона бити Џејмс Матис, пензионисани морнарички генерал, звани „Бесни пас,“ који је у америчкој  војсци стекао репутацију харизматичног лидера и чврстог  команданта, преносе Риа Новости.

5846d3bac36188bb0e8b45d9

Доналд Трамп је званично објавио да ће именовати  Џејмса Матис за место америчког секретара одбране.  Поруку о именовању, милијардер је написао на свом Твиттер налогу .

 

«Доналд Трамп званично објављује своју намеру да именује генерала Џејмса Матиса на место  секретар одбране САД,» –написано  је на званичном Твитер налогу  милијардера.

 

Поводом овог именовања РТ  се осврнуо на каријеру овог «ратнох монаха» који је читав живот посветио војсци и управо због тога је високо цењен у редовима  маринаца.»Бесни пас » је такође познат по неким својим изјавама:

czdhkc_xuaaz2v9

«Не постоји ништа боље од тога када пуцају на вас и промаше. То је сјајно. »

 

matis-1-s

 

«Ја не губим сан због чињенице да сам негде можда погрешио. Реч грешка не постоји  у мом речнику. »

 

«Будите пристојни али не заборавите да је свет је пун идиота који само треба убити, » Ову изјаву је дао новопристиглим војницима у једну америчку базу на Блиском истоку, а односи се на опхођење са локалним становништвом

 

Током  2013. години, Матиса је Барак Обама сменио са места  шефа америчке Централне команде, због забринутости у вези са њеоговом прекомерном  агитацијом да покрене војну конфронтацију са Ираном, који је сматрао као  једну од главних претњи миру на Блиском истоку.

met_9323

Ово је његова изјава која управо говори о његовој острашћености:

 

» Не  покушавајте да нас преварите. Ако то урадите, преживели ће писати о ономе што смо ми урадили овде у наредних 10 хиљада година.

Тагови: ; ; ;