Кабинет председнице Колинде Грабар Китаровић тврди да су се српске чоколадице произведене у суботичком Пиониру, које је она делила деци у дубровачком вртићу, нашле у корпи пуној хрватских производа, те да се међу триста производа нашло и неколико „спорних”.

 

chokolada-iz-srbije-hrvatska

 

Из кабинета је т-порталу речено да су српске чоколадице набављене од фирме Житњак, која је у власништву Агрокора, као и да је пригодни пакет, према декларацији, пакован у Вуковару и садржи једну ‘спорну’ чоколадицу.

 

„Споменутим пригодним пакетом употпуњена је корпа пуна хрватских производа, што је резултирало тиме да се међу тристотине производа нашло и неколико ‘спорних»’, навели су из кабинета Грабар Китаровић.

 

Грабар Китаровић се извинила због српских чоколадица

 

Колинда Грабар Китаровић је, поводом Дана дуброачких бранитеља, групи дубровачке деце уз своју фотографију поделила и чоколадице из Србије.

 

Хрватска јавност је о томе сазнала након што је то на свом Фејсбук профилу обелоданио један родитељ уз фотографију чоколадице.

 

„Морао сам ово да ставим да видите у каквој држави живимо, био је његов вртић на пријему код Колинде и ово је добио из њених руку, њену слику и чоколаду из Србије, па је ли ово жалосно, и то на Дан дубровачких бранитеља. Браво!”, навео је овај родитељ, а пренео Дубровачки дневник.

 

Реч је чоколадици са пиринчем Монy, коју производи Пионир из Суботице.

 

Нејасно је шта је за Хрвате већа провокација. То што је Колинда Грабар Китаровић поделила деци српске чокадице или то што је у маниру севернокорејског диктатора Ким Јонг-Уна деци из вртића поклонила и своју фотографију са потписом отиснутим златним словима.

 

Портал Индеx.хр је покушао да од Китаровић добије коментар овог потеза председнице, али је, како се наводи, њен портпарол Лука Ђурић по ко зна који пут игнорисао питање овог портала.

 

 

ПОЛИТИКА

 

 

 

Тагови: ; ;